Pinnebrød som turmat er en slager. Det smaker godt og kan lages i mange ulike varianter. Det letteste er om du lager pinnebrøddeigen før dere drar ut på tur. Her har du en oppskrift, så da er det bare å fyre opp bålet og spikke til noen pinner.
Ingredienser:
- 4 dl hvetevel
- 1/2 teskje salt
- 2 teskjeer sukker
- 2 teskjeer bakepulver
- 5 Spiseskjeer smør (evt. Soya eller solsikkeolje)
- Ca 2 dl vann eller melk
- Pinner
Fremgangsmåte:
- Bland sammen de tørre ingrediensene
- Smuldre i smøret (om det er smeltet, ha det i sammen vannet/melken)
- Bland det sammen til du til en glatt, ikke for klissete deig.
- Ha litt olje på deigen før du legger den i en pose eller boks så den klistrer seg mindre.
- Nå er du klar og det er bare å fyre opp bålet. Form en klump deig til en pølse, tvinn denne rundt en pinne og stek til de er gyllenbrune.
TIPS:
Eksperimenter gjerne og legg gjerne til dine egne ingredienser i oppskriften. Tørkede krydderurter, hakkede soltørkede tomater etc.