Gratis utlån av hytter

Har du lyst til å overnatte i naturen, men ønsker noe mer robust enn et telt? Da kan kanskje gratis lån av bue eller koie være et godt alternativ? Statskog tilbyr gratis utlån av over 100 små, enkle hytter over hele landet. Alle står ulåste og er til fri benyttelse for folk på tur som trenger en rast eller en overnatting.

gratis_hytter

Staupådalbua i Beiarn, Nordland Foto: Jim T. Kristensen

Ut en tur – og behov for overnatting?
Visste du at Statsskog tilbyr gratis overnatting i over 100 hytter over hele landet? Overraskende få kjenner til tilbudet med de ulåste koiene – som er til fri benyttelse for alle som trenger rast eller overnatting. Koiene er enkle og små, men gir ly for vær og vind. Alle er velkommen til å raste eller sove over en natt eller to uten at det koster noe. Så få kjenner til tilbudet, at Statskog som eier hyttene oppfordrer flere til å benytte seg av tilbudet.

Her finner du en full oversikt over hyttene.

I enkelte områder ligger koiene så tett at de fint kan brukes for hytte-til-hytte-vandring. Mangelen på innlagt vann, strøm og internett i veggen blir litt eksotisk for stadig flere i våre dager. Har du i tillegg oversikt over DNTs hytter og Statskogs utleiehytter, er mulighetene for overnatting gode, sier Torkel Skoglund, fagansvarlig for friluftsliv i Sør-Norge.

Hyttene drives på dugnad
Statskog fører tilsyn med koiene selv gjennom egen fjelltjeneste og i samarbeid med andre, som Statens naturoppsyn, historielag og lokale fjellstyrer.

– Vi er imidlertid avhengig av at brukerne gjør en innsats og forlater koiene i samme stand som de selv ønsker å finne dem. Det betyr å rydde etter seg, ta med søppel, og legge igjen litt tennved i vedkassen, slik at også neste besøkende kan trives, sier Nils Aal, fagsjef for friluftsliv i Statskog.

I tillegg til koiene har Statskog rundt 70 hytter for korttidsleie rundt om i landet, fra 400 kroner døgnet og oppover.

Kilde: http://www.statskog.no/

Del gjerne denne artikkelen.