Oppskrift grillet halloumi

Snikgjest er en matglad hobbykokk som fokuserer på å lage sunn, smakfull og enkel mat. Jeg har latt meg inspirere og vil prøve å tilberede noen av hennes retter når jeg er på tur.

Først ut er Grillet halloumi. Halloumi er en fast gresk ost det er godt å grille eller steke. Den er litt salt i smaken og trenger kun derfor en god olivenolje og gjerne en med urtesmak.

Ingredienser turmat halloumi

Matoppskriften ser originalt slik ut og er tenkt til 2 personer. (jeg fant ikke olivenolje med rosmarin så jeg krydret bare med litt rosmarin?)

  • 1 pk halloumi
  • 4 skiver godt brød
  • 1 rødløk
  • 1 stor tomat
  • Salatmix
  • Olivenolje med rosmarin
  • Sitron

Siden jeg hadde olivenolje og brød hjemme kom innkjøpet på 137 kroner

Kvittering turmat halloumi

Halloumi blir fort litt «gummiaktig» når den blir kald. Derfor starter du med å gjøre klart tilbehøret.

Legg brød på tallerken og topp med salat. Dryss litt salt og pepper over salaten. Avslutt med noen dråper olivenolje og litt sitronsaft.

Grønnsaker på brødskive

Skjær halloumien i 1 cm tykke skiver. Grill, stek i panne eller i grilljern som jeg gjorde med olivenoljen.

Steking halloumi
Legg halloumi på salaten og avslutt med litt olje på toppen.

 

Tips til turmat - grillet-halloum

Bon Appétit

Dere finner originaloppskriften på bloggen til Snikgjest

Til slutt vil jeg komme med et lite tips. Lager du mye mat når du er på tur? Ta bilder av maten og lag deg din egen turmat-kokebok.

 

Del gjerne denne artikkelen.